Шукати в цьому блозі

понеділок, 14 липня 2025 р.

Чайний стіл

 Чайний стіл

Чорний чай сервірують дещо інакше. Накривають стіл скатертиною, краще кольоровою. Самовар або чайник з окропом ставлять на маленький столик, присунутий впритул до краю столу, біля якого сидить господиня, що розливає чай, біля цього ж краю розташовують чайний посуд.

У центрі столу ставлять вази з варенням та цукерками, біля ваз — накриті серветками сухарниці з печивом, біля них — тарілочки з тонко нарізаним лимоном, вершки або молоко, цукор та розетки для варення. До такого столу добре подати 1-2 пляшки десертного вина.

Якщо чай замінює легку вечерю, розміщують на столі маслянки з вершковим маслом, тарілки з шинкою, сиром, холодною телятиною та іншими продуктами для бутербродів. Вино розміщують рівномірно по всьому столу.

Для кожного члена сім'ї або гостя треба поставити десертну тарілку, на неї покласти чайну серветку, зліва від тарілки — десертну виделку, а справа — десертний ніж.

Основна мета сервірування — зручність, охайність та приємний вигляд обіднього або чайного столу. 




Немає коментарів:

Дописати коментар